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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pantanal.
Data corrente:  09/08/1995
Data da última atualização:  05/04/2017
Autoria:  KALMBACHER, R. S.; BOOTE, K. J.; MARTIN, F. G.
Título:  Burning and 2,4,5-T application on mortality and carbohydrate reserves in saw-palmetto.
Ano de publicação:  1983
Fonte/Imprenta:  Journal of Range Management, v.36, n.1, p.9-12, 1983.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  On the flatwoods of the southeastern United States control of saw-palmetto (Serenoa repens (Bart.) Small) is an important step in the improvement of native pastures. This study, conducted at the Ona Agricultural Research Center in south Florida, measured fluctuations in total available carbohydrates (TAC) in rhizomes of burned and unburned saw-palmetto which received a june or October applications of 8.9 kg/ha (acid equiv.) of 2,4,5-T. Palmetto kill, change in palmetto cover and grass canopy were evaluated. Burning reduced TAC concentrations in rhizomes from 48.8% in March to 14.3% in July as compared to a drop from 47.2% to 37.4% for unburned plants. Applying 2,4,5-T caused a further significant decline in TAC concentrations. Both burning and 2,4,5-T resulted in lower rhizome percent dry matter indicating that treatments stress caused metabolism of crbohydrate which was replaced by water. After 1 year there was higher mortality on palmetto receiving 2,4,5-T in June, but after 2 years there was no difference in mortality between June (48%) and October sprayed (39%) plants. Burning was found to have a significant effects on mortality of sprayed plants. Burning and 2,4,5-T decrease palmetto cover, and burned plants treated with 2,4,5-T in June had less cover than burned plants treated in October with 2,4,5-T. Burning followed by 2,4,5-T application in June increased grass cover from 29.4% at the beginning of the study to 67.5% at the end.
Palavras-Chave:  Native pasture.
Thesagro:  Pastagem Nativa; Queimada.
Thesaurus Nal:  burning.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pantanal (CPAP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAP29052 - 1ADDSP - PPSP1451214512
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  08/10/2018
Data da última atualização:  09/10/2018
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  FRANCISCO, V. C.; OKUMURA, F.; TULLIO, R. R.; BERNDT, A.; CARDOSO, D. R.; NASSU, R. T.
Afiliação:  Vanessa Cristina Francisco, UNESP; FABIANO OKUMURA, CPPSE; RYMER RAMIZ TULLIO, CPPSE; ALEXANDRE BERNDT, CPPSE; Daniel Rodrigues Cardoso, USP; RENATA TIEKO NASSU, CPPSE.
Título:  Análise de compostos voláteis de carne bovina proveniente de animais alimentados com erva-mate (Ilex Paraguariensis st. Hilare).
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 26., 2018, Belém, PA. Anais... Belém, PA: CBCTA, 2018.
Idioma:  Português
Notas:  Código do trabalho 3467.
Conteúdo:  A dieta fornecida aos animais é um dos principais fatores que influenciam no perfil dos compostos voláteis em carne bovina. Estes compostos são responsáveis pela formação do sabor e aroma característicos da carne.
Palavras-Chave:  Erva mate.
Thesagro:  Bovino; Ilex Paraguariensis.
Thesaurus NAL:  Beef cattle.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/184015/1/AnaliseCompostosVolateis.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE24519 - 1UPCRA - DDPROCI-2018.00167FRA2018.00113
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